Er gaan verhalen in het rond dat een airco in de slaapkamer ongezond zou zijn. Gelukkig is dit niet waar en kunnen we je dus in alle eerlijkheid geruststellen. De moderne airconditioning systemen van tegenwoordig zijn helemaal niet ongezond in de slaapkamer. Door een moderne, geluidsarme airco wordt namelijk een optimaal binnenklimaat gerealiseerd waardoor jij heerlijk zult slapen met een airco op de slaapkamer.

Airco op de slaapkamer ongezond

Het misverstand dat airco’s op slaapkamers ongezond zijn komt vaak door de verhalen die we horen of meemaken op vakantie. Er zijn namelijk hotels waar aircosystemen al een jaar of 20 geïnstalleerd zijn. Deze airconditionings maken veel lawaai. Dit komt onder andere doordat ze niet goed afgesteld zijn. Motoren moeten veel en snel draaien om de ruimte te verkoelen. Hierdoor houden ze je uit je slaap, ontstaan er soms nare luchtjes en daar krijg je een slecht gevoel bij. Niet zo vreemd dat je het gevoel krijgt dat airco’s ongezond zijn!

Moderne airco’s

Moderne airco’s zijn gelukkig een heel ander verhaal. Helemaal de airco’s die draaien op een lucht-lucht systeem. Deze lucht-lucht warmtepomp zorgt namelijk ook dat de omgevingslucht afgekoeld wordt en dat is extra gezond. Tegenwoordig maken airco’s bijna geen geluid, ze hebben een geluidsniveau van zo’n 20 decibel. Airco’s worden door onze specialisten perfect afgesteld waar de motor het minimale toerental zal draaien terwijl de airco de ruimte perfect zal verkoelen.

Airco op de juiste manier installeren

Wat erg belangrijk is, is dat een airco op de juiste manier geïnstalleerd en geplaatst wordt. Je wil namelijk niet dat de koude luchtstroom van de airco direct op je lichaam komt. Dit kan leiden tot een verkoudheid en daar zit niemand op te wachten. Een juist geplaatste airconditioning laat je koelte voelen terwijl dit niet rechtstreeks op je komt. De algemene temperatuur in de ruimte moet dalen en daar pluk je de vruchten van. Daarnaast is het van belang dat je voor een airco van goede kwaliteit gaat, want ook hier geldt vaak: goedkoop is duurkoop.

Wil je meer weten over een airco, de mogelijkheden of een offerte opvragen? Wij komen graag met je in contact!