Het misverstand over airco’s in de slaapkamer

Het idee dat airco’s op slaapkamers ongezond zouden zijn, komt vaak voort uit ervaringen in hotels tijdens vakanties. Sommige oudere airconditioningsystemen in hotels maken veel lawaai en verspreiden soms nare geurtjes, waardoor ze als storend worden ervaren. Dit komt door verouderde systemen die niet goed zijn afgesteld en te veel lawaai produceren. Hierdoor kan het lijken alsof airco’s ongezond zijn voor de slaap.

 

Moderne oplossingen: Stil en gezond

Gelukkig zijn moderne airco’s een compleet ander verhaal. Vooral de systemen die draaien op een lucht-lucht warmtepompsysteem zijn zeer gezond. Deze systemen koelen niet alleen de lucht, maar zorgen ook voor een gezondere omgevingslucht. Moderne airco’s produceren bijna geen geluid meer, met een geluidsniveau van slechts zo’n 20 decibel. Onze specialisten stellen deze systemen perfect af, zodat ze efficiënt werken en nauwelijks hoorbaar zijn.

De juiste installatie is essentieel

Een correcte installatie van de airco is cruciaal. Het is belangrijk dat de koude luchtstroom niet direct op het lichaam gericht is om verkoudheid te voorkomen. Een goed geplaatste airco zorgt ervoor dat de algemene temperatuur in de kamer daalt, wat zorgt voor een comfortabele nachtrust. Kies daarom altijd voor een airco van goede kwaliteit, want goedkoop is vaak duurkoop als het om gezondheid en comfort gaat.