De afgelopen zomers hebben we kunnen merken dat het bloedheet kan worden. Zowel buiten, als binnen. Een airco in huis maakt de binnentemperatuur aangenamer, het kan dus erg prettig zijn om een airco in huis te hebben. Maar welke airco kies je dan? In dit artikel geven we tips waar op te letten bij de aanschaf van een airco.

Wat is een airconditioning?

Een airconditioning noemen we ook wel airco. Dit is een apparaat dat iedere ruimte kan verwarmen en verkoelen. Warme lucht wordt omgezet naar koude lucht en koude lucht kan worden omgezet naar warme lucht. Airco’s bestaan uit een buiten- en binnen gedeelte.

Hoe werkt een airconditioning precies?

Zoals beschreven bestaat een airco uit twee delen: het buiten- en binnengedeelte. Om een ruimte koeler te maken wordt de warme lucht uit de woning getrokken en komt in de buitenunit terecht. Vervolgens wordt deze warme lucht naar de warmtewisselaar gebracht, die uit koelvloeistof bestaat. Hier wordt de warme lucht omgezet in koele lucht en deze wordt de woning weer ingeblazen. Hierdoor wordt de woning gekoeld.

Je zult begrijpen dat bij het verwarmen van de woning het systeem exact andersom werkt. Hier wordt de warme lucht ook naar binnen gezogen en verdampt de koelvloeistof. Daardoor ontstaat er gasvorming die afgevoerd wordt naar de compressor. In de compressor wordt het gas omgezet in warme lucht en blaast deze de woning weer in waardoor deze verwarmd zal worden.

Welke airco kan ik het beste kopen?

Als eerst is het ontzettend belangrijk om te kijken welke airconditioning het beste bij jouw situatie past. Wil je een of meerder ruimtes verkoelen of verwarmen? Of gaat het om een enkele ruimte? Komt de airconditioning op de slaapkamer? Dan is het aan te raden om voor een airco met een laag geluidsniveau te gaan. Graag geven wij je gratis advies over welke airco het beste bij jou past!

Een airco installeren

Uiteraard bieden wij ook een installatie service aan om de airconditioning bij jou thuis te installeren. Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden die wij bieden? Vraag direct een offerte aan!